Nem a legszebben hangzó kifejezés, de magyarul nehéz rövidebben kifejezni azt, hogy vissza akarod kapni a kedvesedet, szerelmedet, élet- vagy házastársadat, akivel szakítottatok.

Minden bizonnyal nagyon fontos személy volt “Ő” a számodra, s ezért most ez a legfontosabb cél a számodra, ha ezt olvasod. Megnyugtatlak, van mód rá, hogy ezt a célt el is érd, de tenned kell érte. Kezdve azzal, hogy végiggondolod, miért is olyan fontos a számodra, hogy újrakezdj valamit, ami véget ért?

Tudom, amikor az ember érzelmileg éppen a padlón van, kétségbeesett, magányos, megtört szívű, akkor valószínűleg nem tud kellőképpen racionálisan gondolkodni ahhoz, hogy megfelelő lépéseket tegyen problémája megoldására.  De ha egészen biztos vagy abban, hogy “Ő” az, aki az igazi a számodra, akkor a legjobb, ha van egy terved, amivel visszaszerezheted.

Kezd azzal, hogy a lehető legőszintébben megválaszolod  az alábbi néhány kérdést:

Ha azt szeretnéd, hogy a párod újra veled legyen, akkor nagyon fontos, hogy komolyan vedd őt és a kapcsolatotokat egyaránt. Ezért is kell a terv, ami meghatározott lépésekkel visz egyre közelebb a célodhoz.
Ha kétségek merülnek fel benned azzal kapcsolatban, hogy valóban ő a tökéletes a számodra, vagy azzal kapcsolatban, hogy vissza tudod-e szerezni még őt, akkor lehet, hogy nem látod eléggé magad előtt a célt, amit szeretnél.
Ez a dolog az exed visszaszerzésével kapcsolatban hasonló nehézségű, mint leszokni a dohányzásról, lefogyni 20 kilót tartósan, vagy megtanulni zongorázni. Elkötelezettség és kitartás kell hozzá, ami csak úgy lehetséges, ha a szándékod elég komoly.
Az életben egyetlen biztos dolog van, és ez a változás. Valószínűleg pontosan ennek köszönhető az, hogy az egykori boldog szerelem mostanra megszakadt. Megváltoztatok. De vajon hogyan? Azért, mert ezt kívántátok egymástól? Netán kezdetben nem mutattátok meg önmagatokat, s ebbe belefáradva úgy változtatok, hogy az a másik számára nem volt elfogadható?
Ha igazán szerettétek egymást, akkor elfogadtátok egymást olyannak, amilyen. Persze, ha a szerelem rózsaszín szemüvegén át láttátok csak a másikat, akkor nehéz e szemüveg levétele után is csodálatosnak látni a másik minden tulajdonságát. Te képes vagy rá most is? És a párod? Vajon ő is képes olyannak szeretni, amilyen most vagy? És ha nem, akkor hajlandó lennél változni egy egészen kicsit? Csak annyira, hogy újra hasonlíts ahhoz az emberhez, aki akkor voltál, amikor a szerelmetek elkezdődött.
Úgy érzed, hogy nem voltál elég jó a szerelmednek? Netán kevésnek érezted magad? Vagy azt hiszed nem érdemled meg őt? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor bizony nagyon nehéz lesz visszaszerezned őt.
Persze ha ezek a kissé depressziós gondolatok csak a szakításotok miatt vannak benned, mert alapjaiban egy önbecsüléssel teli ember vagy, akkor gyorsan és könnyen változtathatunk a borús gondolataidon. De ha mindig is negatív volt az énképed, ha nem voltál képes igazán bízni önmagadban, ha úgy hiszed, hogy csak “általa” voltál valaki, akkor ezzel a problémával komolyan foglalkozni kell, mielőtt megkísérelnéd visszaszerezni elveszett kedvesedet.
(Ha netán sikerült annyira magad alá kerülnöd, hogy még öngyilkossági gondolatok is foglalkoztatnak, akkor kérlek gyorsan rázd meg magad, mert ez nem lehet semmire megoldás, hiszen a lelked tovább él, és magával viszi a megoldatlan problémákat. Így ha egyedül nehéz, akkor fordulj  szakemberhez, hogy segítségével túl tudj lépni a legnehezebb depressziós időszakon.)
Ez egy olyan kérdés, aminek megválaszolásához mélyen magadba kell nézned. Tudod, sokszor annyira el vagyunk foglalva a saját gondolatainkkal, ítéleteinkkel, érzelmi sérelmeinkkel, hogy meg sem halljuk a másik mit mond. Az önsajnálat, mint egy sűrű köd, ellepi az érzékszerveinket és a másik hiába igyekszik a közelünkbe férkőzni, megértetni velünk saját elképzeléseit, netán félelmeit, vagy csalódottságát, mi nem vagyunk abban az állapotban, hogy megértsük őt.
Ezért komolyan kell venned ezt a kérdést. Meg kell kísérelned eltávolodni önmagadtól, és a másik szemével is megvizsgálni a kapcsolatotokat. Vajon az utolsó időkben, hogy érezte magát veled a kedvesed?
A tett ezerszer értékesebb, mint a szó. Így mondják.
Ezért, ha azt akarod, hogy újra boldog lehess a kedveseddel, akkor máris tenned kell valamit magadért, azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben.
Ilyen dolgokra gondolok:
– több szeretettel tekintesz a világra
– ápolod a barátságaidat
– naponta teszel valamit hibáid javításáért
– fogyókúrába kezdesz
– javítasz a pénzügyeiden
– stb.
Ha törődsz magaddal, akkor az exed látni fogja, hogy megvan benned a változás képessége. Nem abban kell hinnie, hogy “majd változtatsz, ha visszajön hozzád”, hanem láthatja, hogy máris tettél valamit a fejlődésedért.
Az emberek szeretik a magabiztos embereket a társaságukban. Mivel a legtöbben bizonytalankodnak, szívesen követik azt, aki tudja mit akar.
Az természetes, hogy az ember nem lehet az élet minden területén magabiztos, de abban, hogy tudod ki kell neked, feltétlenül biztosnak kell lenned, mert ezt a másik megérzi.
Ha férfi vagy, akkor pedig fokozottan ügyelned kell a fellépésedre, arra, hogy érezhető legyen a magabiztosságod.
Amikor egy szakítás után az ember azt sem tudja mit tehetne, könnyen pánikban találja magát, és össze-vissza kapkodva mindent kipróbál, ami csak az eszébe jut. Netán folyamatos telefonálgatással, sms-ekkel zaklatja az exét, vagy személyesen keresi fel az otthonában, netán a munkahelyén. A családját vagy a barátait keresi fel, hogy segítsenek a visszaszerzésben. Stb.
Ezek mind olyan dolgok, amiket el kell kerülni.
Ha egyedül nem megy, akkor kérj segítséget a barátaidtól vagy szakembertől.
Ha hazudtál, úgy, hogy erre ő rájött, akkor ezt nagyon nehéz lesz helyyrehoznod. Ha elveszítjük a bizalmat, akkor azt nagyon nehéz visszaszerezni. Ne is számíts rá, hogy visszajön hozzád, amíg nem érzi azt, hogy ez csak egyszeri eset volt nálad. Ezért ha ez történt nálatok, akkor különös figyelmet kell fordítanod a 4., 5., 6. pontokra. Éreztetned kell a szerelmeddel, hogy ez a botlás soha nem fog megismétlődni, s számodra is az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban a bizalom.
A büszkeség lehet egy nagyon fontos része az önbizalomnak, de lehet hátráltató tényező is, amikor arra sarkal, hogy miatta megfeledkezzünk az alázatról. Ahogy a mondás tartja: “Mi a fontosabb számodra? Az, hogy igazad legyen, vagy az, hogy boldog legyél?”
Győzni akarsz, vagy vissza akarod kapni a szerelmedet?
Ne hagyd, hogy egód büszkesége tönkre tegye a szerelmedet!
Most nincs itt az ideje annak, hogy haragudj magadra a kapcsolatotokban elkövetett hibáidért. Az rendben van, hogy számba veszed, mi az, amit rosszul csináltál, de hogy mindenért hibáztasd magad (vagy netán mást), annak semmi értelme. Ami elmúlt, azon már úgysem segíthetsz. viszont veheted úgy, hogy az elkövetett hibák a tanítóid, és egy következő, ahhoz hasonló helyzetben már tudni fogod, hogyan ne csináld.
Tehát ne ostorozd magad, hanem nézz előre. Hozd magad a legjobb formába, és tégy azért, hogy megjavítsd, ami elromlott.