Ex-visszaszerző

Nem a legszebben hangzó kifejezés, de magyarul nehéz rövidebben kifejezni azt, hogy vissza akarod kapni a kapcsolatot a kedveseddel, szerelmeddel, élet- vagy házastársaddal, akivel korábban boldogok voltatok, de szakítottatok.

Minden bizonnyal nagyon fontos személy volt “Ő” a számodra, és ezért most ez a legfontosabb cél a számodra, ha ezt olvasod. Megnyugtatlak, van mód rá, hogy ezt a célt el is érd, de tenned kell érte. Kezdve azzal, hogy végiggondolod:

Miért olyan fontos a számodra, hogy újrakezdj valamit, ami véget ért?

Tudom, amikor az ember érzelmileg éppen a padlón van, kétségbeesett, magányos, megtört szívű, akkor valószínűleg nem tud kellőképpen racionálisan gondolkodni ahhoz, hogy megfelelő lépéseket tegyen problémája megoldására.  De ha egészen biztos vagy abban, hogy “Ő” az, aki az igazi a számodra, akkor a legjobb, ha van egy terved, amivel visszaszerezheted a kapcsolatotokat.

Kezd azzal, hogy a lehető legőszintébben megválaszolod  az alábbi néhány kérdést:

Ha azt szeretnéd, hogy a párod újra veled legyen, akkor nagyon fontos, hogy komolyan vedd őt és a kapcsolatotokat egyaránt. Ezért is kell a terv, ami meghatározott lépésekkel visz egyre közelebb a célodhoz.
Ha kétségek merülnek fel benned azzal kapcsolatban, hogy valóban Ő a tökéletes a számodra, vagy azzal kapcsolatban, hogy vissza tudod-e szerezni még a szerelmét, akkor lehet, hogy nem látod eléggé magad előtt a célt, amit szeretnél.
Ez a dolog az exed visszaszeretésével kapcsolatban hasonló nehézségű, mint leszokni a dohányzásról, lefogyni 20 kilót tartósan, vagy megtanulni zongorázni. Elkötelezettség és kitartás kell hozzá, ami csak úgy lehetséges, ha a szándékod elég komoly.

Az életben egyetlen biztos dolog van, és ez a változás. Valószínűleg pontosan ennek köszönhető az, hogy az egykori boldog szerelem mostanra megszakadt. Megváltoztatok. De vajon hogyan? Azért, mert ezt kívántátok egymástól? Netán kezdetben nem mutattátok meg önmagatokat, s ebbe belefáradva úgy változtatok, hogy az a másik számára nem volt elfogadható?
Ha igazán szerettétek egymást, akkor elfogadtátok egymást olyannak, amilyen. Persze, ha a szerelem rózsaszín szemüvegén át láttátok csak a másikat, akkor nehéz e szemüveg levétele után is csodálatosnak látni a másik minden tulajdonságát. Te képes vagy rá most is? És a párod? Vajon Ő is képes olyannak szeretni, amilyen most vagy? És ha nem, akkor hajlandó lennél tudatosan változni egy kicsit? Csak annyira, hogy ezzel lehetőséget adj a szerelmetek újjászületésének?

Úgy érzed, hogy nem voltál elég jó a szerelmednek? Netán kevésnek érezted magad? Vagy azt hiszed nem érdemled meg őt? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor bizony nagyon nehéz lesz visszaszerezned őt.
Persze, ha ezek a kissé depressziós gondolatok csak a szakításotok miatt vannak benned, mert alapjaiban egy önbecsüléssel teli ember vagy, akkor gyorsan és könnyen változtathatunk a borús gondolataidon. De ha mindig is negatív volt az énképed, ha nem voltál képes igazán bízni önmagadban, ha úgy hiszed, hogy csak “általa” voltál valaki, akkor ezzel a problémával komolyan foglalkozni kell, mielőtt megkísérelnéd visszaszeretni elveszett kedvesedet.
Javaslom, hogy máris kezdj el foglalkozni azzal, hogy megszeresd magad. Ebben segítségedre lehet a könyvem, melyet itt jobban megismerhetsz: KATT IDE!

Ez egy olyan kérdés, aminek megválaszolásához mélyen magadba kell nézned. Tudod, sokszor annyira el vagyunk foglalva a saját gondolatainkkal, ítéleteinkkel, érzelmi sérelmeinkkel, hogy meg sem halljuk a másik mit mond. Az önsajnálat, mint egy sűrű köd, ellepi az érzékszerveinket és a másik hiába igyekszik a közelünkbe férkőzni, megértetni velünk saját elképzeléseit, netán félelmeit, vagy csalódottságát, mi nem vagyunk abban az állapotban, hogy megértsük őt.
Ezért komolyan kell venned ezt a kérdést. Meg kell kísérelned eltávolodni önmagadtól, és a másik szemével is megvizsgálni a kapcsolatotokat. Vajon az utolsó időkben, hogy érezte magát veled a kedvesed? (FIGYELEM! Ha ezen kérdés kapcsán elkezdenéd hibáztatni önmagad, akkor kérlek máris állj le! Semmi szükség arra, hogy rossznak érezd magad. Ez a kérdés csak arra való, hogy tudatosítsd magadban a kapcsolatotokat az Ő szemszögéből.)

A tett ezerszer értékesebb, mint a szó. Így mondják.
Ezért, ha azt akarod, hogy újra boldog lehess a kedveseddel, akkor máris tenned kell valamit magadért, azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben.
Ilyen dolgokra gondolok:
– több szeretettel tekintesz a világra;
– ápolod a barátságaidat;
– naponta teszel valamit önmagad jobbításáért;
– foglalkozol a testeddel, hogy jól érezd magad benne;
– javítasz a pénzügyeiden;
– stb.
Ha törődsz magaddal, akkor az exed látni fogja, hogy megvan benned a változás képessége. Nem abban kell hinnie, hogy “majd változtatsz, ha visszajön hozzád“, hanem láthatja, hogy máris tettél valamit a fejlődésedért. Az által, hogy jóban leszel magaddal, mosolyogsz, amikor a tükörbe nézel, Ő is kellemesebb érzésekkel fog rád gondolni.

A világ így működik: csak azt ismeri el, aki önmagát is elismeri.

Az emberek szeretik a magabiztos embereket a társaságukban. Mivel a legtöbben bizonytalankodnak, szívesen követik azt, aki tudja mit akar.
Az természetes, hogy az ember nem lehet az élet minden területén magabiztos, de abban, hogy tudod ki kell neked, feltétlenül biztosnak kell lenned, mert ezt a másik megérzi.
Ha férfi vagy, akkor pedig fokozottan ügyelned kell a fellépésedre, arra, hogy érezhető legyen a magabiztosságod.

Amikor egy szakítás után az ember azt sem tudja mit tehetne, könnyen pánikban találja magát, és össze-vissza kapkodva mindent kipróbál, ami csak az eszébe jut. Netán folyamatos telefonálgatással, sms-ekkel zaklatja az exét, vagy személyesen keresi fel az otthonában, netán a munkahelyén. A családját vagy a barátait keresi fel, hogy segítsenek a visszaszerzésben. Stb.
Ezek mind olyan dolgok, amiket el kell kerülni.
Ha egyedül nem megy, akkor kérj segítséget a barátaidtól vagy szakembertől.

Ha hazudtál, úgy, hogy erre ő rájött, akkor ezt nagyon nehéz lesz helyrehoznod. Ha elveszítjük a bizalmat, akkor azt nagyon nehéz visszaszerezni. Ne is számíts rá, hogy visszajön hozzád, amíg nem érzi azt, hogy ez csak egyszeri eset volt nálad, mert annyira “elvette az eszed a szerelem”. Ezért ha ez történt nálatok, akkor különös figyelmet kell fordítanod a 4., 5., 6. pontokra. Éreztetned kell a szerelmeddel, hogy ez a botlás soha nem fog megismétlődni, s számodra is az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban a bizalom.

A büszkeség lehet egy nagyon fontos része az önbizalomnak, de lehet hátráltató tényező is, amikor arra sarkal, hogy miatta megfeledkezzünk az alázatról. Ahogy a mondás tartja: “Mi a fontosabb számodra? Az, hogy igazad legyen, vagy az, hogy boldog legyél?”
Győzni akarsz, vagy vissza akarod kapni a szerelmedet?
Ne hagyd, hogy egód büszkesége tönkre tegye a szerelmedet!

Ami elmúlt, azon már úgysem segíthetsz, viszont veheted úgy, hogy a történtek objektív áttekintése segíthet abban, hogy hasonló helyzetben már másként cselekedj. Túlzottan belemenni azonban a kapcsolat megromlásának miértjeibe, nem érdemes, mert ezzel csak a rossz élményekhez kötöd magad, ahelyett, hogy a vágyaidat követnéd.
Tehát ne ostorozd se önmagad, se mást. Nézz előre. Hozd magad a legjobb formába, és tégy azért, hogy megjavítsd, ami elromlott. Itt találsz hozzá profi segítséget is.

Visszaszeretem az exem!