június 26, 2013

A szakítás oka és befolyása a visszaszerzés módjára

  • Olvastál már a szerelem visszaszerzéséről tanácsokat?

  • Észrevetted, hogy nem is foglalkoznak azzal a ténnyel, hogy nem mindig az akarja visszaszerezni a kedvesét, akit „kirúgtak”?

  • Tapasztaltad másoknál, vagy Te sem a „vétlen” fél, az úgymond „áldozat” vagy, és mégis Te szeretnéd újrakezdeni?

Nagyon sok éve foglalkozom már ezzel a témával, és el kell mondjam, hogy a hozzám fordulóknak közel a fele, maga volt a szakítás okozója, azaz, vagy ő volt, aki megcsalta a másikat, és ezért szakítottak, vagy ő mondta be az unalmast, mert úgy hitte talál jobbat is. Aztán persze eltelt valamennyi idő, és rájött, hogy mégis csak az a régi volt a fontosabb, talán az „igazi”.

Miközben ezt írom, nem tudhatom, hogy Te, kedves Olvasóm, milyen okból vagy külön most a kedvesedtől, de tiszta szívből ajánlom, hogy mielőtt összeállítanád a visszaszerzésére irányuló taktikádat, gondold át, hogy ki és mi volt az ok, s aszerint válaszd ki a legjobb utat.

Mire gondolok?

Például, sokan tanácsolják azt ilyenkor, hogy tedd egy kicsit féltékennyé az exedet. Ez egyébként sem egy túl jó taktika, de ha Te voltál az, aki megcsaltad őt, vagy Te szakítottál vele, akkor még egy pici esélyed sem lesz a békülésre, ha ezt az utat választod.

Vagy ha azért szakítottatok, mert nem értettétek meg kellően egymást, akkor nem lehet megfelelő visszaszerzési mód az, ha továbbra sem figyelsz az ő igényeire, és csak a saját gondolataidat követve igyekszel újra magadba bolondítani.

Készítettem Neked egy elmetérképet, ami talán elindítja a gondolataidat, és ha még nem vagy benne biztos, akkor általa ráébredsz, hogy mi volt az a bizonyos kiváltó ok, ami a szakításotokhoz vezetett.
(Kattints a képre, hogy olvasható méretben is láthasd! )

Hogy egyszerűbb legyen, össze is foglalom neked, amit az elmetérképről leolvashatsz:

A szakítást kezdeményező szempontjából ugye két lehetséges személy van, Te vagy az exed. (Persze lehet közös megegyezés is, de azt kihagynám, mert ha végül közös volt is a döntés, valakinek akkor is fel kellett vetnie, hogy „vége”.)

1.    Ha az exed volt, aki a szakítást kezdeményezte, akkor:

a.    Lehetett Ő az…

I.    aki a szakítás okozója volt, azaz neki lett elege a kapcsolatotokból,
II.    aki megcsalt téged egy másikkal, és amiatt szakított veled,
III.    aki nem szeretett eléggé ahhoz, hogy továbbra is veled akarjon lenni,
IV.    aki változtatni akart, valami másra vágyott, nem érezte úgy, hogy Te vagy számára az igazi,
V.    aki még nem akart elköteleződni, nem akart komoly kapcsolatot, csak egy flörtnek tekintette az együttléteteket, és elérkezettnek látta az időt, hogy továbblépjen.

b.    Lehettél Te az…

I.    aki rosszul bántál vele, nem figyeltél rá eléggé, bántottad a szavaiddal vagy a tetteiddel,
II.    aki a csalfa volt a kapcsolatban és félrelépett egy másikkal,
III.    aki nem tudta úgy kimutatni a szerelmét, ahogyan azt ő fogadni bírta volna, vagy nem is szerette őt még igazán,
IV.    aki nem értette meg őt úgy, ahogyan azt elvárta volna a kapcsolatban, aki nem támogatta annyira, ahogyan azt szerette volna.

2.    Ha Te voltál, aki a szakítást kezdeményezte, akkor:

a.    Lehetett Ő az…

I.    aki szerinted a szakítás okozója volt, mert rosszul bánt veled, sokszor megbántott, nem éreztette eléggé veled azt, hogy szeret téged
II.    aki megcsalt téged egy másikkal és emiatt szakítottál vele,
III.    akiről úgy hitted, hogy van még valaki az életében, s ez az örökös félelem attól, hogy mikor hagy el, tönkretette a viszonyotokat, s nem akartál így élni tovább vele,
IV.    aki folyton féltékenykedett Rád, pedig Te nem is adtál okot neki rá. Ettől aztán úgy érezted, hogy nem bízik benned, s ezért mondtad azt, hogy akkor inkább legyen vége.
V.    aki több időt töltött a barátaival, vagy barátnőivel, netán az anyjával, mint amennyi szerinted jogos lett volna, vagy úgy érezted rájuk jobban figyel, mint rád, s ezért szakítottál.

b.    Lehettél Te az…

I.    akinek elege lett belőle, mert unatkoztál mellette, és úgy hitted, hogy váltani kellene,
II.    aki megcsalta őt egy másikkal, mert nem érezted eléggé komolynak a kapcsolatotokat ahhoz, hogy hű maradj, nem akartad még a komoly kapcsolatot, hanem a szabadságot választottad,
III.    aki talált valaki mást magának, azt hitte másba szerelmes, és jobb lesz az új, s ezért elhagytad a régit.

Persze lehettek más okai is a szakításotoknak, de igyekeztem az általában előforduló okokat összeszedni, hogy rátalálj általuk a Te helyzetedre.

Ha sikerült tisztáznod magadban, hogy ki és miért, akkor elkezdhetsz töprengeni a „MERRE TOVÁBB”-on, azon, hogy mi módon érheted el a célodat, és szerezheted vissza a szerelmedet.

Ha nem megy egyedül, akkor válaszd a Szeresd vissza! programot, ami figyelembe veszi a különbözőségeket és nem egyen-módszereket ajánl megoldásként.