február 8, 2024

Valentin nap szakítás után

Február elején már mindenütt szívecskékbe botlik az ember. Ahogy mondani szokták: „még a csapból is a Valentin napi készülődés folyik”.

Ez sokaknak lehet öröm, de akik egyedül vannak – többnyire – nem viselik túl jól.

Az interneten lehet remek ötleteket találni arra, hogy mit is tehetnek a szinglik annak érdekében, hogy könnyebben túléljék ezt az időszakot – különösen a Valentin napot -, de semmit sem találtam arról, hogy mit tehetnek a nem régen magukra maradt, bánatos szerelmesek. Különös tekintettel azokra, akik még szeretnék „visszacsinálni” vagy újrakezdeni a kapcsolatot az exükkel.

Számukra adnék itt néhány tanácsot, amit érdemes végig gondolni. Tehát…

Milyen lehetőséget kínál a Valentin nap egy szakítás után?

A legjellemzőbb dilemma ilyenkor az szokott lenni, hogy

– Felvegyem vele a kapcsolatot, vagy várjam, hogy Ő jelentkezzen?

Mindenki számára tökéletes válaszom természetesen nincs erre a kérdésre, mert nagyon helyzetfüggő. (Aki eljön egy konzultációra, ott rá tudunk nézni az ő speciális helyzetére, de itt csak általános tanácsaim vannak.)

Alapjáraton 4 fontos szempontot vennék figyelembe a döntéshez:

 • Nő vagy férfi vagy?

 • Van-e jelenleg is kapcsolat közöttetek?

 • Korábban tartottátok-e a Valentin napot? Megajándékoztátok-e egymást?

 • Milyen régen szakítottatok?

Ezeket mindenképpen érdemes figyelembe venned és a külön-külön létrejött válaszokból összehozni a számodra leghasználhatóbbat.

Mielőtt azonban a javaslataimat elolvasnád, javaslom nézz kicsit magadba, hogy tisztázd, miért is szeretnéd újra felvenni a kapcsolatot, és hogy milyen változások történtek az életetekben azóta, hogy külön vagytok. Fontos, hogy őszinte légy magaddal!

– Megvagy? Akkor nézzük mikor, milyen döntést lehet jó hozni:

1 Bár nem vagyok oda a férfi-nő osztályozásért, ez a legegyszerűbb módja a hagyományos gondolkodás szerinti felosztásnak, mi szerint ki, kinek „udvarol”.  Azaz, ki a kezdeményező fél a kapcsolatban? Mert ez lényeges lehet.

 1. Ha Te vagy – és még akarod ezt a kapcsolatot -, akkor jól teszed, ha nem hagyod ki a Valentin nap nyújtotta lehetőségeket. Javasolt, hogy valamilyen formában juttasd kifejezésre az iránta érzett szerelmedet. Hogy miként, abban sokat segít, ha a többi fontos pont javaslatait is figyelembe veszed.
 2. Ha nő vagy és köztetek mindig is elvárás volt, hogy a szerelmed a kezdeményező fél, akkor már előző estétől fogva küld neki a Telepatikus üzeneteket (ha nem tudod mi az, kattints ide: https://hogyanszerezzemvissza.hu/kezd-itt/ ), de semmi többet ne tegyél. Várj és bízz benne, hogy a neki küldött „emlékképek” arra sarkalják majd, hogy felhívjon vagy írjon neked. Ha nem teszi, akkor késő este – esetleg – írhatsz neki egy rövid üzenetet, mint például: „Ma különösen hiányoltalak.„, vagy „Ma sokat gondoltam rád.„, vagy egyéb kifejezése annak, hogy hiányzik neked. A lényeg, hogy csak röviden és kedvesen.

2 Nem mindegy, hogy van-e köztetek bármilyen kapcsolat még most is? Szoktatok-e találkozni, vagy beszélgetni? Netán együtt éltek még vagy közös a munkahelyetek és így nehezen kerülitek ki egymást? Vagy más okból nem vagytok még külön?

 1. Ha kommunikáltok, akkor egészen természetesnek tűnhet, hogy valamilyen formában kihasználd a Valentin nap kínálta lehetőségeket. Hogy miként, ahhoz fontos figyelembe venned a többi pont javaslatait is.
 2. Ha már egy ideje nem beszéltek, akkor pedig jó lenne számolni azzal is, hogy miért. Például
  – ha már régóta némaság van köztetek, akkor  lehet, hogy egy rövid üzenet jó lehet;
  – de ha nyomatékosan megkért arra, hogy hagyd békén, akkor jobb, ha szót fogadsz neki és nem kezdeményezel;
  – ám ha „csak” le vagy tiltva, és HA a többi pont szerint jó lenne jelentkezned, akkor megkeresheted személyesen is, vagy küldhetsz neki virágot / bonbont / képeslapot.

3 Az sem mindegy, hogy mennyire jelentőségteliek számotokra az ünnepek? Ha egy hosszabb kapcsolatot akarsz megújítani, akkor ezt bizonyára tudod. Ha még nem ismertétek meg egymásnak ezt az oldalát, akkor tippelned kell.

Ha ugyanis a kedvesed/szerelmed fontosnak tartja a Valentin napot, akkor bizonyára pozitív hatást gyakorol rá, ha te is így teszel, és tán még örülni is fog a jelentkezésednek. De ha csak üzleti fogásnak, „a virágárusok kitalációjának” gondolta mindig is a „szerelmesek napját”, akkor nem biztos, hogy most jól fogadná a jelentkezésedet, vagy ha a női szerepet játszod a kapcsolatban, akkor a késő esti üzeneteidet. Ezért ilyen szempontból is jó ha végig gondolod, mit tegyél.

4 Talán a legkevésbé fontos, mégis ide soroltam – mert befolyásoló tényező lehet az is -, hogy milyen régen szakítottatok. Minél több idő telt el ugye, annál nagyobb esélye van annak, hogy az exed esetleg már mással van. Ilyen helyzetben pedig nem hiszem, hogy jó ötlet bármilyen formában is üzenni neki. Természetesen ez is egyedi megítélés alapú, de gondolom Te sem örülnél, ha a remek kapcsolatodat megzavarná valamelyik exed üzengetése. (Vagy mégis, mert így látná a jelenlegi, hogy más is gondol rád? Ki tudja?) Így aztán lehet, hogy ez a legtöbb kérdést felvető helyzet.

Ha csak az idén szakítottatok, akkor talán jó lehet egy szerelmes / hiányzós üzenet, de mindenképpen érdemes figyelembe venni az összes pontot a döntéshez.

Ha szeretnél segítséget, még összejöhet Valentin nap előtt:

De a legfontosabb mindig az, hogy hallgass a szívedre és úgy döntsd el, mit teszel!