augusztus 27, 2013

Csúf igazság kontra Meztelen igazság

Szerinted melyik filmrészlet tükrözi jobban a valóságot?

Az első, a Csúf igazság, melyben megtudhatjuk mi nők, hogy milyennek kellene lennünk, ha azt szeretnénk, hogy a férfiak rajongjanak értünk. Ez persze csak az én finomított megfogalmazásom, hiszen a filmben azt magyarázzák, „szexisnek kell lenni, mert csak az izgatja fel a férfiakat”.

Íme a szabályok a jelenetből:

  1. Sose kritizáld!
  2. Akármit mond, nevess rajta!
  3. A látvány a fontos.
  4. Sose beszélj a gondjaidról, mert a férfiakat nem érdekli!

Bizonyára sok ilyen pasi is van. De lássuk a másikat, a Lagzi randi című film „hölgykísérőjét”, milyen az ő meztelen igazsága?

Íme a szabályok a jelenetből:

  1. Nincs olyan, hogy váratlanul
  2. Amint tovább lépsz, és nem akarsz magányos és boldogtalan lenni, nem leszel az.

Ezek azok a „szabályok”, amik sokak számára talán hihetetlennek tűnnek, de valódi igazságok, és minden esetben érvényesek.

Számomra az az érdekes, hogy míg az első filmrészlet mondanivalóját szinte mindenki azonnal igaznak véli, s igenlően bólogat rá, addig a másikat többnyire meg sem hallják, de ha elkezdjük elemezni, akkor csak nagyon kevesen akadnak, akik igaznak értékelik. Pedig az, hogy a pasik esze folyton csak a szex körül forog, mindössze egy általánosítás, ami ki tudja milyen részben igaz. Viszont az, hogy „Amint tovább lépsz, és nem akarsz magányos és boldogtalan lenni, nem leszel az.” törvényszerűség, és kivétel nélkül mindenkire nézve igaz.

Ezért kérlek, ha épp a szakításod miatt szenvedsz, akkor jól fontold meg, melyik az igazság a Te számodra. Ha ugyanis valaha is igazán boldog akarsz lenni, akkor jó lenne, ha Te is a második film, a meztelen igazság szabályaival (vagy inkább törvényeivel) tudnál azonosulni.

A Szeresd vissza! program is ez utóbbi szellemében készült, s hasonlóan fontos igazságokat, törvényszerűségeket oszt meg Veled. Nem elcsépelt közhelyekkel traktál, hogy elégedetten bólogathass rá, hanem olyan tanácsokat ad, amik valóban segítségedre lehetnek. Ha úgy érzed szükséged lenne erre a segítségre, kérlek, kattints a gombra: