július 17, 2013

Döntések szakítás után

Szakítás után mindenki rosszul érzi magát. Elveszteni a kedvest, hirtelen egyedül maradni még akkor is nagyon nehéz, ha már egy ideje voltak előjelek. Olyan ez, mint amikor egy szeretted belehal súlyos betegségébe: szenvedett már régóta, végignézted ahogyan leépül, mégis fáj, amikor „elmegy”, és nagyon nehéz elviselni az űrt, amit maga után hagy. Ezt sajnos már örökre el kell viselni – hisz a halálból senkit nem lehet visszahozni -, ezért a szakítás azért mégiscsak jobb dolog.

Igaz, az elválás mindkét felet megviseli. Sőt! A családnak, a barátoknak, – és ha vannak, akkor – a gyerekeknek is komoly problémákat okozhat. Talán pont ez az ok, amiért most úgy gondolod, hogy „vissza kéne csinálni” a dolgot. Ezek a nehézségek mondathatják veled azt, hogy „mindenáron” vissza akarod szerezni a párodat, barátodat, barátnődet, szerelmedet. Vagy most döbbentél rá, hogy mennyire szereted?

Sok olyan levelet kapok szomorú szerelmesektől, hogy mindenre hajlandóak lennének azért, hogy visszaszerezzék (vagy megszerezzék) azt, a bizonyos valakit, akit oly nagyon szeretnek. Ám sokkal kevesebben vannak azok, akik valóban hajlandóak tenni azért, hogy elérjék azt, amit állítólag annyira szeretnének. A többség ugyanis megretten attól, hogy csalódás érheti. Nem akarnak több kudarcot. Nem akarják a szívüket és a lelküket beleadni valamibe, hogy aztán újabb csalódásban legyen részük. Sajnos csak kevesen képesek hinni abban, hogy képesek elérni azt, amit akarnak.

Pedig a siker mindenki számára adott. Titka az elhatározás erejében rejlik:

elhatározod mit akarsz elérni,
majd napról napra kitartóan teszel is érte,
még akkor is, ha úgy tűnik, nem fog sikerülni.

Most a szakítás után, Neked is ezt kell tenned. El kell döntened, milyen életet akarsz magadnak a továbbiakban?

  • Megéled a szakítás fájdalmát, majd tovább lépsz?

  • Keresel valakit vagy valamit, aki vagy ami segít, hogy újra boldog légy?

  • Kitartasz amellett, hogy Ő volt az igazi, s elhatározod, hogy mindent megteszel azért, hogy rendbe hozd mindazt, ami elromlott?

Jól fontold meg a döntést!

A szakítás után meghozott döntés ereje, a változás ereje! Mindig lesznek olyan események az életedben, amelyek felett látszólag nincs hatalmad, ám az tagadhatatlan, hogy ezekben az esetekben is Te dönthetsz arról, hogy mit gondolsz, érzel és hiszel a történtekről, majd mihez kezdesz velük. Ne feledd: életed minden egyes pillanatában számtalan cselekvési lehetőség közül választhatsz, amelyek ennek megfelelően más-más eredményre is vezetnek – a döntés pedig csakis a tiéd.

Tehát dönts jól, mert

végeredményben nem a körülményeid,
hanem a választásaid határozzák meg azt,
hogy milyen lesz az életed.

És ne feledd!

Valódi döntés az, amikor az elhatározásod az egyetlen szóba jöhető lehetőség: az, amikor nem nézel vissza, és még csak fontolóra sem veszed annak a lehetőségét, hogy esetleg hagyhatnád is a csudába az egészet. Ha sikerül egy ilyen döntést hoznod, és amellett teszed le a voksodat, hogy a szakítást nem tekinted véglegesnek és újra boldogságban akarsz együtt lenni az exeddel, akkor tökéletes segítséget találsz itt, ha az alábbi “gombra” kattintasz: