augusztus 17, 2013

Hibás tanácsok szakítás utánra 1.

Szeresd vissza! program egyik résztvevője megosztotta velem, mit tanult egy ex-visszaszerzés ügyben írt nagyképűen könyvnek nevezett 27 oldalas műből. Mivel már máshol is volt szerencsém hasonló tanácsokhoz, szeretném bemutatni, hogy némelyik nemcsak hogy butaság, de még károsan is hathat.

Az említett mű elején Aranyszabályokat sorol, amiket nem szabad elkövetni. Rögtön az elsőben leginkább kihangoztatott szabály, amit tilos elkövetni:

“a másikkal éreztetni, hogy mennyire rokonszenves”

Ez felettébb félrevezető tanács, még ha utána azt taglalja is, hogy mennyire káros kimutatni az érzelmeket és szerelmet vallani. Utóbbival természetesen egyetértek, hogy akivel épp szakítottak, az ne kezdje el üldözni a kedvesét szerelmes üzenetekkel, vallomásokkal, szerenáddal és egyéb hősszerelmes megnyilvánulásokkal, mert csak nevetségessé teszi magát, és a szerelme még inkább távol fogja magát tartani.

De hogy ne mutassunk rokonszenvet?

Ez nagyon rossz tanács!

Ha szakítás után bármilyen kapcsolatunk van még az exünkkel, akkor igenis éreznie kell, hogy a szeretet ott van bennünk. Hiszen

a szeretet nem múlik el, bármi történt is!

 

Ami káros szakítás után az a közömbösség!

Sajnos sokan vagyunk, akik ha sértve, bántva érzik magukat, (főként egy szakítás után) vagy csak félnek, akkor közömbösséget színlelnek, így védve magukat a sérüléstől.. Pedig ez az, ami legalább annyira eltaszítja a kedvest, mint a hősszerelmes szerep. Azzal, ha közömbösnek tettetjük magunkat, csak azt érjük el, hogy ha van még benne egy kis hajlandóság, hogy meggondolja magát a szakítással kapcsolatban, akkor gyorsan letegyen róla, hiszen azt látja rajtunk, hogy már nem fontos a számunkra.

Tehát:

KÖZÖMBÖSNEK LENNI TILOS!

Rokonszenvet, szeretetet kimutatni viszont – nem hogy nem szabad, hanem – kifejezetten kötelező, ha még akarunk valamit az exünktől.

Ennyit az első nagy hibáról.

Hamarosan mondok még!