január 6, 2014

Honnan tudhatod, hogy ez „igazán” szerelem?

Az elmúlt években nagyon sok embert kifaggattam arról, hogy számára mi a szerelem. Azért tettem ezt, mert nekem is megvolt a magam válasza erre a kérdésre, de munkám során rá kellett jöjjek, hogy nem mindenki ugyanazt gondolja róla.

Végül a sok válaszból sikerült 9 meghatározást kiválogatnom, melyek a leggyakrabban szerepeltek. Íme:

1 A szerelem egy energiával teli állapot, amikor az ember úgy érzi, hogy talán még repülni is képes lenne.
Vitalitásunk és kreativitásunk megnő, s képessé válunk az élet napos oldalán haladni. Szeretni tudunk akár mindent és mindenkit.

2 Ha szerelmesek vagyunk, az szinte az „örök boldogság” állapota, mikor az eddigi nehézségeink is jóval könnyebbé válnak.
Élvezzük az életet, szerelmes dalokat éneklünk, fütyörészünk, s ragyog az arcunk. Többnyire mások is észreveszik, hogy sugárzóvá válunk, ragyog a szemünk, s megnyílunk az életre.

3 Könnyebbnek tűnik minden, amikor a szerelmünket magunk mellett érezzük.
Nem kell, hogy fizikai valóságában is velünk legyen, elég, ha biztosak vagyunk a viszonzásban, s máris csodálatossá és könnyűvé válik az élet. Amikor pedig együtt vagyunk a szerelmünkkel, elfelejtjük akár az éhséget vagy a hideget is, és úgy érezzük, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van.

4 A szerelmünk kedvéért akár olyasmit is megteszünk, amit egyébként kihagynánk. 
Ha úgy kívánja a kedves elmegyünk vele szinte bárhová, mert az a boldogság, hogy vele lehetünk oly sok örömet nyújt, hogy nem tudunk unatkozni még egy focimeccsen vagy az operában sem.

5 Ha szerelmesek vagyunk, olykor a legjobb programmá a semmittevés válik.
A legnagyobb élvezetet az adja, ha elmerülhetünk a kedves látványában, érintésében. Csak úgy elvagyunk kézen fogva, összebújva. Szerelmünk jelenlétén kívül nincs is semmi másra szükségünk ahhoz, hogy csodálatosan boldognak és elégedettnek érezzük magunkat.

6 Ha ránk köszönt a szerelem, akkor abbahagyjuk a másokkal való flörtölést.
Még a szexfüggők is képesek ilyenkor csak egy emberre koncentrálni, s egy időre felhagyni az újabb skalpok keresésével. Aki valóban szerelmes, az szerethet ugyan mindenkit, de csak egyetlen ember létezik számára, akihez vonzódik, akivel eggyé akar válni, akivel mindent meg akar osztani.

7 Ha szerelmesek vagyunk, akkor ezt boldogan világgá kürtöljük.
Elmondjuk, hogy van párunk, s megosztjuk örömünket a körülöttünk élőkkel. Boldogan mesélünk „róla”, ha valaki rákérdez, s élvezzük, hogy visszautasíthatunk minden más közeledést azzal, hogy rátaláltunk a „nagy Ő”-re.

8 Ha igazán szerelmesek vagyunk, akkor szerelmesünket meg-  illetve bemutatjuk a családunknak és a barátainknak is.
Általában ez az a pont, ahol már az mondható, hogy nem csak egy rózsaszín-szemüveges fellángolásról van szó, hanem valódi, hosszú távra tervezett szerelmi kapcsolatról. A család bevonása egy kapcsolatba már annyit jelent, hogy nem csak lángolunk, hanem komolyan is gondoljuk, hogy rátaláltunk az igazira, a nekünk való párra.

9 Ha eláraszt minket a szerelem, akkor nyitottá válunk és képesek vagyunk igazán önmagunk lenni.
A szerelmi kapcsolat, az, hogy egy általunk oly nagyra becsült és szeretett személy elfogad és szeret minket megnöveli önértékelésünket. Sokkal jobban tudunk hinni magunkban azáltal, hogy szerelmünk hisz bennünk. Sokkal értékesebb embernek érezzük magunkat, s ezáltal magabiztosságunk kiteljesedik.

Szerelmesen könnyebben válunk sikeressé az életünk egyéb területein is, mert ha olykor kudarcok érnek, van valaki mellettünk, aki szeretetével és rajongásával támogatva erőt ad nekünk, hogy bátran szembenézzünk bármilyen akadállyal.