május 21, 2022

Mi a jó nekem ebben a szakításban?

Amikor megszakad egy kapcsolat, az mindkét fél számára nehéz. Bizonyára nagyon fáj, pedig már eltelt némi idő. Megértem, hogy keserűség van benned, de ez főként azért van, mert eddig nem fedezted fel a szakításotokban rejlő lehetőségeidet. Csak arra figyeltél, hogy

  • megfejtsd az okokat, amik ide vezettek,

  • kitaláld azt, hogy ki és hol hibázott,

  • megpróbáld rendbehozni, vagy hogy

  • valahogyan túljuss a fájdalmon.

Ebben a pillanatban viszont elérkezett számodra az idő, hogy ráébredj milyen hatalmas lehetőséget kaptál az élettől. Ez a nagy fájdalom, ami „rád-szakadt”, egyben remek alkalom is arra, hogy változtass, megújítsd önmagad és a kapcsolatodat. Csak tedd fel magadnak a kérdést: „Mi a jó nekem ebben a szakításban?” vagy „Milyen pozitív eredményeket hozhat számomra ez a nehézség, amit most átélek?”, és ha jól figyelsz befelé, lehet, hogy máris felsejlett egy lehetséges válasz.

Ez lesz számodra a jó irány, még véletlenül sem az, amit más kapcsolati tanácsadók vagy segítők szoktak javasolni, hogy „nézz szembe a múlttal, fedezd fel benne a hibákat és javítsd ki„. Van, aki szerint „saját magad jobb változatát kéne létrehoznod„, és van aki azt mondja, „mindketten hibásak vagytok„. Nos, én pedig azt mondom, hogy senki nem hibás! Mindketten, akkor és ott azt tettétek vagy mondtátok, amit az adott pillanatban tudtatok, a legjobbat, ami tőletek telt, ráadásul, ha nem így lett volna, akkor most nem lennél itt, készen arra, hogy újjáéledj hamvaidból, és megteremtsd a legjobb önmagad, aki egy megújult, csodás kapcsolatot alakíthat ki a szerelmével.

Nincs rá szükséged, hogy a múltban vájkálj. Sem egyedül, sem egy terapeuta segítségével. Akkor teszel jót magadnak, ha inkább arra fókuszálsz, ki akarsz lenni holnap, mert csak így tudsz a neked tetsző irányba elindulni. Ha a fejedben azt a gondolatot dédelgeted, hogy a kedvesével boldog kapcsolatban élő, örömteli személyként kívánod megélni önmagad, akkor minden percben erre kell figyelned. (Tudod, ha elindulsz a moziba, akkor nem az útközben található üzletre és áruira figyelsz, mert lekésnéd miatta a filmet.)

Tehát, ha azt választod, hogy a szerelmével boldog kapcsolatban élő személy leszel, akkor csak arra kellene rájönni, hogy hogyan válhatsz azzá. Ehhez az első lépés pedig az, hogy hagyd abba a kesergést és nézz a tükörbe.

Lásd meg a szemedben annak a személynek a boldogságát, aki te lehetsz, ha megengeded magadnak. Hagyd a kifogásokat kereső elmeszüleményeidet, és fedezd fel a lehetőségeket önmagadban. Ha nem megy, segíthetek neked.

Sok döntés vár rád!

Először is el kell határoznod, hogy hagyod továbbra is sodortatni magad az élet árjával, vagy kezedbe veszed az irányítást és kitűzött célod felé fordulsz. Ha az előbbi, akkor kár is tovább olvasnod. Ha az utóbbi, akkor miután kiválasztottad a célodat, már csak lépésről-lépésre el kell indulnod felé. Persze ez nem minden esetben könnyű, de Te képes vagy rá!

Ha jól határozod meg a célodat, azaz nem csak a kapcsolatod rendbe hozására, az exed visszahódítására gondolsz, hanem belátod, hogy neked magadnak kell változnod ahhoz, hogy a körülményeid is változhassanak, akkor nincs az az akadály, ami leküzdhetetlen lenne számodra. Az elsődleges célod tehát, mely a fókuszod középpontjává válik, hogy azzá az örömteli emberré alakulj, aki boldog, megújult kapcsolatban él a kedvesével. Nem, nem a régi időket hozzuk vissza, bármily csodálatosak voltak, hanem egy új, még annál is nagyszerűbb kapcsolatot.

Látszólag talán ugyanazok lesznek benne a szereplők – te és az exed -, de mindketten önmagatok egy még jobb változatát élhetitek meg egymással ebben a megújult kapcsolatban.

A vágyott eredményért ki kell lépned a komfortzónádból!

Lehet, hogy számodra egyszerű lesz eljutni idáig, de az is lehetséges, hogy alaposan meg kell dolgoztatnod magad ahhoz, hogy a vágyott önmagaddá válj. Ezt csak akkor tudhatod meg, ha alaposan belenézel abba a tükörbe és meghallod mit súg róla az intuíciód, vagy ha közösen alaposabban is belenézünk egy képzeletbeli tükörbe, melyet egy személyes, vagy online találkozón tudunk megtenni.

Keress bátran!