április 24, 2014

MIÉRT? avagy a miértek keresésének csapdája

Az egyik legfájdalmasabb történés az életünkben egy szerelmi válság, illetve a szakítás. Ilyenkor szenvedünk, és két kiborulás között azon töprengünk:

MIÉRT?

  • Miért úgy mondta…?

  • Miért azt tette…?

  • Miért nem érezte…?

  • Miért történt velem…?

  • Miért nem voltam képes rá…?

  • Miért pont most…?

Keressük az okokat, mert úgy hisszük, hogy ha megtaláljuk, akkor segíthetünk a problémán.

Azonban ez nem így van!

Azzal, hogy a miérteket keressük,

semmi mást nem érünk el,

mint hogy a problémához kötjük magunkat.

Minél tovább tesszük ezt, annál inkább kínozzuk magunkat, és annál kevésbé lesz lehetőségünk tovább lépni.

Amikor – bármilyen – probléma merül fel az életünkben, nem az a fontos, hogy kitaláljuk, mi az oka, hanem az, hogy ELFOGADJUK! Belássuk és érezzük, hogy ennek így kellett történnie. (Milyen egyszerű ez egy igazán hívő ember számára, aki megtanulta ilyenkor azt mondani: „Legyen meg a Te akaratod!„)

A problémák megoldásának

lehető legfontosabb – s egyben első – lépése az,

hogy elfogadjuk.

Be kell látnunk, hogy minden azért történik az életünkben, hogy új – és számunkra a legszükségesebb – tapasztalatot szerezhessünk. Nem minden úgy alakul az életünkben, ahogyan szeretnénk, mert nem mindig az a legjobb a számunkra, amit akarunk. Ez pedig azért van, mert nem tudjuk, hogy kik is vagyunk igazából, s mi is életünk valódi célja. Ha ezzel tisztában lennénk, akkor könnyebben belátnánk, hogy életünk nehéz pillanatai is a javunkat szolgálják.

Az élet nem ad mást a számunkra, csakis csodákat!

Olyan dolgokat hoz elénk, amelyeknek a megtapasztalását kívántuk gondolatainkkal, szavainkkal és tetteinkkel, amiknek a megélése benne szerepelt az élettervünkben.

És persze, most mondhatod, hogy számodra nem tűnik csodának az, hogy szakítottatok a pároddal. Teljes szívemből meg is tudom érteni, hogy így gondolod. Nekem is ez lenne az első reakcióm. Az is lehet, hogy következő gondolatom a miértek keresése lenne, de igyekeznék ezeken a fázisokon gyorsan átjutni, mert csakis szenvedést okoznak.

Mivel jót akarok magamnak (s gondolom ezzel Te is így vagy), igyekeznék mielőbb megnyugodni, és felidézni magamban azt, amit az előbb itt leírtam, hogy „az élet nem ad mást számomra, mint csodákat„.

Tudom, hogy mindig a lehető legjobb dolog történik velem

…még akkor is, ha iszonyúnak tűnik és olykor fogalmam sincs, hogy miért. Ez az elfogadás pedig elhozza számomra azt a megnyugvást, ami már lehetőséget ad arra, hogy újra szebbnek érzékeljem a világot, és bízzak a jövőmben. Valamint azt is tudom, hogy ami ellen tiltakozom, azt csak megerősítem, tehát inkább választom azt, hogy miértek keresése nélkül belenyugszom a helyzetbe, és minden erőmmel arra koncentrálok, amit szeretnék elérni. Például egy szerelmi probléma esetén azt, hogy a kapcsolatunk olyan legyen, amilyennek szeretném. A jó dolgok vizualizálása pedig meghozza az eredményt.

Ha arra vágysz tehát, hogy javuljon a helyzeted, hogy a szerelmi életed az elképzeléseid szerint alakuljon, akkor ne foglalkozz azzal, hogy mi, miért történt, csakis arra koncentrálj amilyennek szeretnéd a kapcsolatodat, és

higgy abban, hogy a lehető legjobb megoldás fog elérkezni hozzád.

Például egy olyan megoldásrendszer, mint amilyen a Szeresd vissza! program, melynek keretein belül megtanulod jobban kezelni a párod elvesztése miatti bánatodat, és megnyílik előtted az az út, ami elhozza számodra az óhajtott sikert.

Kattints az alábbi gombra, hogy megismerd milyen lehetőségeket tartogat még a számodra ez a program: