augusztus 6, 2013

Miért nem sikerül sokaknak visszaszerezni a szerelmüket?

Sokan vannak, akik szakítás után bizonyos idővel (szerintük) mindent megtesznek azért, hogy visszaszerezzék kedvesüket, de bármennyire is “igyekeznek”, nem jön össze nekik. Vajon miért?

1 Szakmámba vágóan legjobban azokat ismerem, akik ilyen helyzetben kinéznek maguknak egy „mágust” vagy „boszorkányt” és szerelmi kötést rakatnak az exükre. Attól függően, hogy kit sikerült kiválasztaniuk segítőként, többféle kimenetele lehet a dolognak. Ám egy biztos: a szerelmi kötéssel maximum az energetikai láncot erősítik meg, azaz még erősebb lesz – elsősorban a saját, de végső soron – kettőjük vonzása. A szerelem valós lesz, de attól, hogy az ember szerelmes, még nem biztos, hogy boldogságban együtt is tud élni, lenni a másikkal. (Te is tapasztaltad már ezt?)

2 Aztán sokan vannak, akik más típusú segítséget vesznek igénybe. Vannak útmutató írások ilyen helyzetekre, s megpróbálnak abból boldogulni. Egy részüknek össze is jön, de sokan feladják már a „tananyag” megvásárlása után, mert a kitartás már hiányzik belőlük. Egy-két dolgot kipróbálnak, de aztán annyi: „Ha ettől még nem lett minden a régi, akkor úgy is mindegy…” Lehet, hogy ők mindennel így vannak az életükben, és ezért valószínűleg nem mondhatóak sikeres embereknek. De az is lehet, hogy tán mégsem olyan fontos számukra az exük visszaszerzése.

3 Sokaknál az jelenti a fő problémát, hogy az első két út bármelyikét is válasszák, olyan kevés az önbizalmuk, hogy már eleve úgy indulnak neki, hogy „Úgy sem sikerül!” Ezzel a hozzáállással viszont valóban nem sikerülhet. Aki nem hisz önmagában, abban, hogy szerethető, annak igen kicsi az esélye, hacsak nem foglalkozik kellő mértékben önmaga megváltoztatásán is. Jelen esetben önbizalma növelésén. Nekik írtam a könyvemet: Sorsfordító stratégiák címmel. Itt megnézheted:

4 A többség ebbe a csapatba tartozik. Ők azok, akik nem kérnek semmilyen profi segítséget, mert sok barát vagy családtag ellátja őket tanácsokkal. Úgy gondolják, hogy minek fizetni valakinek, ha közeli ismerősük nemrég jól megoldotta a dolgot és sikeresen visszaszerezte a szerelmét. Majd ő elmondja, hogyan csinálta és az majd segíteni fog. Annak, aki így gondolkodik, feltennék néhány kérdést:

  • Szerinted valóban át tudja érezni a Te fájdalmadat, akinek már volt a tiedhez hasonló problémája?

  • Úgy gondolod, tud segíteni Neked az, aki már megoldott egy hasonló nehézséget az életében?

Ha ezen kérdések bármelyikére is igennel válaszoltál, akkor még azt is megkérdezném:

  • Szerinted lehetséges, hogy két emberrel pontosan ugyanaz történjen meg?

és ha igen, akkor

  • Előfordulhat, hogy ebből ugyanazt a következtetést vonják le?

Ha jól belegondolsz, akkor az összes kérdésre nemleges a helyes válasz.

Minden ember egyedi és
egyedi problémákkal küzd.

Lehetnek hasonlóságok, de ha még két hópehely sem egyforma, akkor hogyan lehetnének az emberek és a helyzeteik egyformák.

Ezért képtelenség, hogy a barátok, az ismerősök, vagy a családtagok segítsége igazán jó lenne bárkinek is. Arról nem is beszélve, hogy ők mind RÉSZREHAJLÓAK.

Épp úgy, mint ahogyan Te is az lennél, ha egy szerettedről lenne szó.

Ha azt érzik, hogy Neked az a jobb, ha szidják az exedet, akkor szidni fogják. Ha azt gondolják inkább azt várod el, hogy dicsérjék őt Neked, akkor pedig ezt fogják tenni. Az egyéb személyes érdekekről nem is beszélek.

A másik hátulütője az ilyen tanács kérésnek az, hogy ha meg akarod menteni a kapcsolatodat, akkor csak kárt okozol azzal, ha beszélsz a szakításotokról a hozzád közelállóknak. Bármennyire is jól esne jól kipanaszkodni magadat egy barát vállán, ez a legrosszabb dolog amit csak tehetsz, ha az a célod, hogy visszaszerezd Őt.

Hogy miért? Azt elmondom a Szeresd vissza! programban. Mint ahogyan sok minden mást is, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy ellentétben a fenti “próbálkozókkal”, Neked biztosan sikerüljön.