március 1, 2022

Nehéz megszabadulni a rossz érzésektől?

Kényelmetlenül érzed magad? Szorongsz?

Nem csoda a mai helyzetben.

Ha Te magad nem is foglalkozol a problémákkal, rád ragad a körülötted élőktől. Így aztán nehéz megszabadulni tőlük, hiszen nem tanultuk meg, hogyan kell. Pedig életünk – és persze kapcsolataink – minősége elsősorban az érzelmeink felismerésén és kezelni tudásán múlik. Köszönhető ez annak, hogy érzelmeink többnyire öntudatlan visszajelzések pillanatnyi észleléseinkre. Azaz, reagálunk a történésekre és a körülményekre valamilyen érzelemmel, melyek gondolatokat inspirálnak bennünk és érzésekbe torkollnak. Hogy mindez mit idézhet elő – például egy kapcsolatban -, úgy hiszem nem kell taglalnom.

Aki visszagondol egy-egy konfliktusra, veszekedésre, sértődöttségre, az rögtön ráérez, hogy mennyire fontos lenne idejében kezelni előtörő érzelmeinket. Olyankor is fontos lenne mielőbb továbblépnünk, amikor lehorgonyzunk valamely kellemetlen érzésnél és úgy érezzük, sosem tudunk kikeveredni belőle.

Mindenki volt már elkeseredett, bánatos, szomorú, mindenki félt, rettegett valamitől, vagy fájt valamije és valószínűleg nem élvezte ezeket az érzéseit. Igyekezett eltávolodni tőlük, de nem ment. Még jobban ellenkezett hát, amivel csak méginkább beleragadt a negatív érzelem posványába. Benne maradt egészen addig, míg nem sikerült elengednie.

A megoldás tehát az, hogy “engedd el!”?

Utáljuk, amikor ezt mondják, igaz? Főként azért, mert nem tudjuk, hogyan lehet elengedni valamit, amit érzünk. Ha fáj, akkor fáj, hiába mondanánk, hogy ne fájjon, vagy múljon el, vagy menjen el. A fájdalom nem megy sehová, és ebben igazunk is van.

Nem ez a megoldás!

Az elengedés igaz, csak meg kell tanulnunk a módját.

Ennek érdekében készítettem egy meditációt, mely segít érzelmeink beazonosításában és elengedésében. Megtanít a kezelésükre, és ettől úgy hiszem mindannyiunk számára felbecsülhetetlen értéket képvisel. Ezért most – egy rövid ideig – ajándékba adom. Tekintsd úgy mint egy mosolyt, ami felvidíthat! Szeretettel kínálom, “csak neked, csak most”!

Rajtad áll, hogy felhasználod-e arra, hogy némi gyakorlással elérd, hogy soha többé ne keserítse meg az életedet – hosszabb időn át – egyetlen kellemetlen érzelem sem.

Használd, oszd meg barátaiddal és írd meg nekem, milyen változást értél el általa!

Szeretettel: