augusztus 18, 2013

Hibás tanácsok szakítás utánra 2.

A nők ilyenek, a férfiak meg olyanok?

A legtöbb ex-visszaszerzéssel foglalkozó anyag az írója által ismert nőtípusra és a saját gondolkodásmódja által meghatározott férfitípusra jelenti ki, hogy “ilyenek a nők és olyanok a férfiak”. Pedig ez nem egy általánosítható igazság!

Például:

  • Nem minden nő bukik a gazdag, jó kinézetű, belevaló macsókra. Vannak olyanok is szép számmal, akik kedvelik a csendesebb, családszeretőbb, kedves fickókat is.

  • Akad ugyan sok olyan férfi, aki a modell alkatú nőkre bukik, de szép számmal akad olyan is, aki a “legyen rajta mit fogni” típust kedveli. A skála széles, a zörgő csontútól a gurulóig, és mindenki tetszik valakinek.

  • Ugyanígy a nőknél is, van akinek a sovány, van akinek az izmos, van akinek a mackós jön be. Hála az égnek ízlés terén is különbözőek vagyunk, így nem igaz, hogy az épp divatos külsővel rendelkezőket találják csak vonzónak.

  • Nem minden férfi akar partnerként maga mellett tudni egy “csini babát”, azokat meghagyja szórakozáshoz, ha egyáltalában törődik velük. Sok férfi akad ugyanis, aki kellő önbizalommal bír ahhoz, hogy ne legyen szüksége minél több “jó nő” felszedésére ahhoz, hogy elhiggye magáról, hogy “jó pasi”. Nem kell annyira alábecsülni a férfiakat! Ők is érző lények és fontos számukra a szerelem is.

  • Egy kevésbé magabiztos nőt vagy férfit nem lehet visszaszerezni az által, ha féltékennyé tesszük, hiszen egy ilyen akciótól esetleg még inkább vissza fog húzódni a maga csigaházába.

Tudomásul kell venni, hogy az emberekre nem lehet egyen-sablont erőszakolni, és azt gondolni, hogy ha ezen skatulyáknak megfelelően bánunk velük, akkor majd az elvárt válaszreakciót váltjuk ki belőlük.

Vannak az életnek alapvető törvényszerűségei, mint például a gravitáció, de az ilyen szabályok mindenkire vonatkoznak. Nincsenek külön férfiakra és külön nőkre szabott törvényszerűségek. (Láttam már nőt állva és férfit ülve pisilni!)

A párkapcsolatokban férfiak és nők nem ugyanazt a szerepet játsszák. Manapság már nem is olyan ritka, hogy a nők udvarolnak, vendégül látják a férfit, mint ahogyan az sem, hogy a férfi szeret bevásárolni, gyerekről gondoskodni, stb.

Hagyjuk tehát a skatulyázást!

Egy sikeres kapcsolathoz ismernünk kell a partnerünket és aszerint bánni vele. Ha vissza akarjuk hódítani elvesztett szerelmünket, akkor a neki megfelelő módon kell kimutatnunk irányába a vonzódásunkat. A neki tetsző módon kell közelednünk felé. A neki tetsző módon kell bánnunk vele ahhoz, hogy ismét velünk akarjon lenni.

Igaz, hogy így egy kicsit több odafigyelésre van szükség, és nem lehet néhány egyszerű recept szerint kifőzni, hogy mit tegyünk, de bízom benne, hogy minden szerelmes hajlandó meghozni a szükséges “áldozatot” (szerintem nem kéne, hogy az legyen!) és boldogan foglalkozik behatóbban a szerelme visszaszerzéséhez szükséges lépéseken.

A Szeresd vissza! program is ennek megfelelően épül fel, és nem skatulyázott emberekre szóló megoldásokat kínál, mint ahogyan arról már itt is írtam: https://hogyanszerezzemvissza.hu/bevezeto/